dinsdag 27 mei 2014

Persoonlijke trainer is gemaakt door een sportman met meer dan 30 jaar ervaring

Christo Herngreen is jong begonnen met de judosport. Al in zijn tienertijd, in het midden van de jaren zeventig van de vorige eeuw, begon hij met krachttraining omdat hij vond dat hij meer spierkracht nodig had in de wedstrijdsport. Vanaf die tijd heeft hij zich met krachttraining bezig gehouden. Niet alleen sportspecifiek, maar ook vormend (fitness). In de jaren negentig heeft hij fysiotherapie gestudeerd en ook een praktijk in Den Haag gehad waar hij voornamelijk krachtsporters behandelde en begeleidde. Na een periode als judoleraar in het westland te hebben gewerkt, is hij jaren verbonden geweest aan een gezondheidscentrum in IJsselmonde waar hij fitness begeleiding gaf en krachtsporttrainers opleidde. Ook ontwikkelde hij daar krachttrainingsschema’s en oefeningen voor judoka’s en karateka’s. Maar ook voor volleyballers en basketballers.

De kennis en ervaring die hij in al die jaren heeft opgebouwd, zijn in deze DVD box verzameld en weergegeven in bijna drie uur video, welke is verdeeld in meer dan zeventig hoofdstukken. Dat maakt het een makkelijk te doorzoeken naslagwerk voor beginnende- en gevorderde sporters. Deze box fungeert daarom ook als een Personal Trainer die je steeds weer kunt raadplegen. De hoofdstukken zijn verdeeld in anatomie en de functies van de te trainen spieren. Want de serieuze sporter zal toch graag willen weten waar iets zit en wat er gebeurt als hij of zij aan het trainen is. Daarnaast zijn er hoofdstukken over tientallen basisoefeningen. Hierin worden ze ontleed en in duidelijke bewoording uitgelegd en verklaard. Ten slotte zijn er hoofdstukken waarin de oefeningen worden voorgedaan met duidelijke videobeelden. Naast de anatomie, spierfunctie en demonstratie-oefeningen zijn er ook de zogenaamde 'Specials’. Deze hoofdstukken gaan over spieren, voeding, vetverbranding (er wordt zelfs een hele vetverbrandings routine en test gedemonstreerd) en variaties in de oefeningen voor het zelf samenstellen van schema’s.

De informatie op deze DVD’s stelt een sporter in staat om zijn sportieve wensen om te zetten in een trainingsschema en op deze manier zijn doelen te bereiken en te behouden. Dit is echt de ultieme Personal Trainer voor de beginnende sporter. Maar ook een bron van informatie voor de gevorderde sporter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten