woensdag 7 mei 2014

Verdieping van de voedingsstoffen bij je training

persoonlijke trainer
Alle training die je doet is natuurlijk meegenomen. Maar het is natuurlijk beter als je het in je leven kan integreren zodat het een gewoonte wordt, een routine kwestie. Daar komt wat meer bij kijken dan het gewoon doen. Het staat en valt met het vinden van een goede balans. Trainen is prima, maar dan niet overbelast raken, dan gaat het snijden in je dagelijks leven en dat is precies niet de bedoeling.

Ook het nemen van voldoende rust is belangrijk. Doe niet te veel in één keer. Als je net begint met sporten, gaan dan niet ineens vijf keer in de week. Grote kans dat je dat niet volhoud in lengte van tijden. Beter wat langzamer opbouwen dan naderhand terugvallen. Balans in je training vinden is van essentieel belang als je wilt dat het integreert in je routines.

Voeding is ook zo’n factor. Als je veel van je lichaam vraagt zal je ook je brandstof erop aan moeten passen. Een snelle motor presteert ook beter op brandstof met een hoog octaan gehalte.
Het lichaam presteert ook beter op licht verteerbaar en hoog energetisch voedsel dan op fast food en magnetron voedsel. Natuurlijk mag je wel eens van je patroon afwijken anders gaat de lol er snel af. Maar ik zeg altijd, laat de hoofdmaaltijd geen tussendoortje worden tussen de tussendoortjes.

Zorg dat je voedsel voor 40% uit eiwitten bestaat en 50% uit koolhydraten en 10% vet.

Ik weet dat je nu denkt, hoe kom ik hier aan. Maar dat valt buiten het bestek van deze cursus.
Binnenkort komt mijn DVD uit ‘food for sport’ hierin wordt wel alles voorgedaan en uitgelegd, dus hou ‘em in de gaten als je alles wilt weten over voeding bij sport.

Laat ik dit intermezzo besluiten door bij iedere voedingsgroep wat voorbeelden te geven waaruit je kan combineren.

Eiwitten: kip, ei, platvis, mager rundvlees, tartaar: Liever geen zuivel, maar af en toe magere kwark kan.

Koolhydraten: rijst, aardappels, pasta, fruit, mais

Vetten: olijfolie, arachide olie enz.

Je kunt je gerechten aankleden met ui, knoflook, prei, peterselie, selderij en met specerijen

Vermijd suikers zoals, snoep, koek, jams e.d Eigenlijk alles waar geraffineerde suiker inzit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten